weblogowtc trans small

Pinksterweekend 2018

Geschreven door Joyce op .

Daar gingen we dan, vrijdagmiddag op naar de camping La val de L'Aisne in Blier.

Een mega camping met een gigantische visvijver. Geert wist dit nog van een vorige keer en is daarom speciaal eerder gegaan, zodat hij de vissers kon observeren. Ze blijken net als wielrenners zo hun eigen codes te hebben, vraag maar na aan Geert. Voor je het weet heb je een kilo vis op je bord. Voor de verandering waren de weersvoorspellingen goed dus zaterdag konden we gaan toeren met zonnebrand op de nog witte beentjes.

Edwin te S. had prachtige routes uitgezet en er was veel animo voor de 107km en 85km, voor het eten zou gezorgd worden dus we konden lekker een hele dag genieten.

Helaas voor Edwin brak na 500m zijn derailleurpad af dus kon hij te voet terug naar de camping. De 85km was prachtig, heb ik zelf gezien en het landschap in de Ardennen is zo anders in de zon. Het bleef wel goed opletten want zoals gebruikelijk waren er ook weer veel motorrijders blij op de weg en het wegdek laat ook nogal te wensen over. Maar ach, we hadden geen haast en nuttigde een heerlijke lunch in Houffalize waar we de 107 groep ook nog even zagen.E7700260 EC38 4EF5 A4F7 61FD94BC973F

Om 19 uur werden we verwacht in het restaurant van de camping, we hadden een heerlijk menu in het vooruitzicht en dat zou tot 21.15 uur zo blijven. Maar ondertussen werden we tot onze grote verassing door één van de betere gitaristen, Lou Muzzillo, op geweldige life muziek getrakteerd. We zongen en dansten mee, zelfs een vers bruidspaar sloot aan.

Het viel al met al de volgende ochtend niet zo mee voor een aantal leden terwijl er toch weer serieus getoerd moest worden met 102km en 89km op het programma.

De vele klimmetjes richting Vielsalm deden de alcohol verdampen. We kwamen onderweg nog een heus Belgisch koers tegen wat ons noodzaakte een broodje worst te eten in een typisch vriendelijk dorpscafé waar ze zomaar 3 talen uit de bijna tandloze monden schudde.

Biertje erbij en de laatste 45km kon beginnen er zaten heerlijke afdalingen in dus we waren Frank vd N steeds kwijt…Traditioneel vertrokken er zondagavond of maandagochtend een aantal huiswaarts Bert en Vér op de fiets zo’n 170km, die konden er geen genoeg van krijgen, van dat mooie weer.

Commissie Klappe, Gerard en Edwin super bedankt voor het regelen, we hebben nog nooit zo lekker gegeten tijdens Pinksteren. In alle commotie is Bert zijn toespraak verloren gegaan tijdens het optreden van Lou. Maar de eerst volgende clubborrel maakt het bestuur dat nog goed.

Groetjes Joyce

You have no rights to post comments