weblogowtc trans small

Bryttende nyheter fra Norge: ny verdensrekord!

Geschreven door Knut Svakstrøm op .

KIM HORS HORS CATEGORIE

IMG 9885Zojuist is bevestigd dat onze oud-voorzitter Kim vO nog altijd zwaar grensoverschrijdend gedrag vertoont. Niet alleen reed ze dit jaar voor de 5e keer de Jotunheimen Rundt uit, wederom als tweede in het damesklassement, en finishte ze 3 weken later als tweede WTCCW clublid ooit (na ons punthoofd Emiel) de monsterlijk zware Tour du Mont Blanc: IMG 9884omdat je na dat soort prestaties natuurlijk wel een beetje moet uitfietsen, deed Kim in de nacht van 3 op 4 augustus dan maar mee aan de "Hope Challenge". Eigenlijk vooral een "everesting" challenge, dwz net zo vaak Grefsenkollen op tot je in totaal 8.848m hebt geklommen - dat is 73 keer de koll op. Maar dat is natuurlijk onvoldoende als je net de Mont Blanc en de Jotunheimen in de benen hebt, dus werd het doel dit jaar de "High Rouleur Society": nog negen keer extra tot je een totaal van 10km geklommen hebt. En dat lukte... niet zomaar, maar zoals ons vandaag ter ore kwam is haar tijd van 17 uur 16 minuten en 41 seconden van start tot finish (dus inclusief pauzes) een HEUS WERELDRECORD op de 10000 hoogtemeters! Omdat de aandacht in Noorwegen, in het tijdschrift Landevei, kennelijk alleen naar de mannelijke prestaties tijdens dit evenement uitgaat, heeft onze correspondent ter plekke Knut Svakstrøm besloten de melding dezes dan maar onze gewillige oren te sturen. Waarvan akte. Takk Knut, gratulerer med den utrolige prestasjonen Kim!

Clubvakantie Lamastre 22 juli t/m 27 juli 2018 Frankrijk.

Geschreven door Joyce op .

Zo, dat was even fijn binnenkomen op de camping Retourtour alsof ze ons al kenden, er waren er al meer van de club. Natuurlijk hadden we in de meivakantie een kleine verkenning gedaan. Toen was het er best koud voor de tijd van het jaar maar nu werden we helemaal blij van alle schaduw van de oude platanen.
De vakantiecommissie Leon&Liesbeth hadden flink voorwerk gedaan, de mannenbeker stond al opgepoetst bij Leon op tafel en even later bij de buren Geer&Vér ook de gepoetste dames versie. Ja,ja daar gingen we het weer allemaal voor doen.
Zaterdagavond werd onder het genot van een wijntje het programma uit de doeken gedaan er zouden de nodige uitdagingen zijn en niet alleen op de fiets.

WTC Cafe Wilhelmina 26 7 2018 site

22-23-24 juni: Fietsweekend in Haselhünne

Geschreven door Geert Vlemmix op .

Twee jaar geleden heeft WTC Café Wilhelmina kennis gemaakt met fietsvrienden uit Haselhünne, Noord-Duitsland. Zij waren toen een weekend bij ons. Nu hadden zij hun 25 jarig Jubiläumsfeier en hierbij werden wij uitgenodigd.

Ter ere hiervan een quiz waarbij deelnemers van dit weekend en hun familie zijn uitgesloten en waar alleen leden van WTC Café Wilhelmina mogen deelnemen.

Dit quizformulier kan 17 augustus tijdens de clubborrel ingeleverd worden en een geheel onafhankelijke jury zal die avond de winnaar van deze zomerquiz bekend maken. Er zal slechts een hoofdprijs uit te reiken zijn. Komt allen, fijne vakantie en tot ziens. De pdf is hieronder toegevoegd.

Attachments:
Download this file (Haselunne Quiz.pdf)Haselunne Quiz.pdf[ ]188 kB

Pinksterweekend 2018

Geschreven door Joyce op .

Daar gingen we dan, vrijdagmiddag op naar de camping La val de L'Aisne in Blier.

Een mega camping met een gigantische visvijver. Geert wist dit nog van een vorige keer en is daarom speciaal eerder gegaan, zodat hij de vissers kon observeren. Ze blijken net als wielrenners zo hun eigen codes te hebben, vraag maar na aan Geert. Voor je het weet heb je een kilo vis op je bord. Voor de verandering waren de weersvoorspellingen goed dus zaterdag konden we gaan toeren met zonnebrand op de nog witte beentjes.

Edwin te S. had prachtige routes uitgezet en er was veel animo voor de 107km en 85km, voor het eten zou gezorgd worden dus we konden lekker een hele dag genieten.

Helaas voor Edwin brak na 500m zijn derailleurpad af dus kon hij te voet terug naar de camping. De 85km was prachtig, heb ik zelf gezien en het landschap in de Ardennen is zo anders in de zon. Het bleef wel goed opletten want zoals gebruikelijk waren er ook weer veel motorrijders blij op de weg en het wegdek laat ook nogal te wensen over. Maar ach, we hadden geen haast en nuttigde een heerlijke lunch in Houffalize waar we de 107 groep ook nog even zagen.E7700260 EC38 4EF5 A4F7 61FD94BC973F

Om 19 uur werden we verwacht in het restaurant van de camping, we hadden een heerlijk menu in het vooruitzicht en dat zou tot 21.15 uur zo blijven. Maar ondertussen werden we tot onze grote verassing door één van de betere gitaristen, Lou Muzzillo, op geweldige life muziek getrakteerd. We zongen en dansten mee, zelfs een vers bruidspaar sloot aan.

Het viel al met al de volgende ochtend niet zo mee voor een aantal leden terwijl er toch weer serieus getoerd moest worden met 102km en 89km op het programma.

De vele klimmetjes richting Vielsalm deden de alcohol verdampen. We kwamen onderweg nog een heus Belgisch koers tegen wat ons noodzaakte een broodje worst te eten in een typisch vriendelijk dorpscafé waar ze zomaar 3 talen uit de bijna tandloze monden schudde.

Biertje erbij en de laatste 45km kon beginnen er zaten heerlijke afdalingen in dus we waren Frank vd N steeds kwijt…Traditioneel vertrokken er zondagavond of maandagochtend een aantal huiswaarts Bert en Vér op de fiets zo’n 170km, die konden er geen genoeg van krijgen, van dat mooie weer.

Commissie Klappe, Gerard en Edwin super bedankt voor het regelen, we hebben nog nooit zo lekker gegeten tijdens Pinksteren. In alle commotie is Bert zijn toespraak verloren gegaan tijdens het optreden van Lou. Maar de eerst volgende clubborrel maakt het bestuur dat nog goed.

Groetjes Joyce