weblogowtc trans small

wtc cafe wilhelmina

Lieve vrienden en vriendinnen van WTC Café Wilhelmina,

Geschreven door Edwin te Slaa op .

Dat wordt nog een tijdje volhouden voorlopig nog geen clubritten, clubborrels, terrasjes en andere feestjes. Wie weet kan het Pinksterweekend wel doorgaan maar dat is ook nog afwachten. Gelukkig mag er nog steeds individueel gefietst worden. Blijf jezelf en anderen in acht nemen. En twijfel je aan je gezondheid ga dan niet. Rijd behoudend, zodat zorgprofessionals beschikbaar blijven voor dringendere hulp.
Gelukkig zijn er al wat “buitenlui” die koffie en thee aanbieden en soms is er een ijskar open.
Maar blijf zelf voldoende drinken en eten meenemen en laat de bermen schoon achter.

We zagen het aankomen en we kunnen er helaas niet meer omheen: de jubileumeditie DE 30e Ronde op 21 juni gaat definitief niet door. We zijn echter flexibel en misschien is het mogelijk toch nog snel iets (alternatiefs) op te kunnen tuigen als de regels weer versoepeld worden. We houden jullie op de hoogte.

We wensen iedereen wijsheid en gezondheid toe en blijf in conditie.

Het bestuur

Lees verder op de site van de NTFU
https://www.fietssport.nl/magazine/training/fietsen-en-het-coronavirus-8-vragen

“ALS het licht uit gaat” blijft groeien

Geschreven door Edwin te Slaa op .

037EE08A 28A5 46FB 92BF E94FA1A4EA6F

Maar liefst 430 deelnemers gingen van start op zaterdagavond 19 oktober 2019 bij de vierde editie van ons evenement “ALS het licht uit gaat”.Een avondtocht mede georganiseerd door WTC Café Wilhelmina. Jan Zuring, zelf ALS patiënt, sprak een kort woordje en las zijn gedicht voor dat hij speciaal schreef voor de derde zaterdag van oktober. Daar werd iedereen even stil van.

Na het startsein zette zich een sliert van licht in beweging onder begeleiding van de band “Sjok” op weg naar de verrassingen die hen onderweg stonden te wachten. Een show van vuurgeesten bij landgoed Soeterbeek. Gouwe ouwe muziek door “De Bent” bij de borrel in de koeienstal van de familie Sanders, duo “Jee & Vee” op het Wasven. Op de waterzuivering en de IJzeren Man een verrassend parcours. En als slot bij terugkomst op de Atletiekbaan diverse hindernissen met entertainment en muzikaal onthaal van koperblazers.

D8448732 3D84 41B3 A33A 63F87F0CDF17Het parcours was op sommige plaatsen flink soppig door de vele neerslag. We hadden geluk dat het aangenaam en droog weer was tijdens de tocht. De mountainbikers kwamen onder de modder, met een ‘big smile’ op hun gezicht terug in de kantine. Daar wachtte een kipburger. Onder het genot van een glas Belgisch bier werd het nog een mooi feestje met muziek van DJ’s P&R. Wat ook dit jaar weer bleek, op mountainbikeschoenen kun je prima dansen.

Wij bedanken alle deelnemers voor hun aanwezigheid. En voor alle vrijwilligers, samen met jullie maakten wij er weer een succesvol evenement van.

Bedankt en tot 17 oktober 2020!

Seizoen 2019

Geschreven door Joyce op .

Het wegseizoen is ruim een maand onderweg. De openingsrit met traditioneel een foto en soep moment waren weer een succes met dank aan Rens en Nick. De huilebalkentocht een week daarna zorgde weer voor heel wat gejank zogezegd. Want wat bedoelt die kalendercommissie toch met al die rare namen? En welke afstanden zijn dat dan en wie fietst dan bij wie en in welke whatsappgroep dan? Kortom om moeder Vlemmix maar weer te citeren ”vooruitjanken doen we niet”, maar gehuild hebben wel, tegen de wind in dan.

Het seizoen belooft weer mooi te worden met een paar hoogtepunten op de kalender.
Natuurlijk “onze” De Ronde, met nieuwe hoofdsponsor uit eigen gelederen, de firma Hurkmans. Achter de schermen wordt er weer hard gewerkt door een aantal vrijwilligers die alle medewerking van andere leden goed kunnen gebruiken. We gaan er weer een mooi evenement van maken. Deze keer zelfs via Strava.

Leiden/lijden belooft een mooi weekend te worden, we gaan tot in de duinen.
Pinksteren dit jaar naar La Rouche-en-Ardenne, camping Floreal, altijd goed en je kan je nog aanmelden bij Alex of Johan.
Begin juli Elsa’s tweedaagse dat wordt vast weer een toppertje.

En de clubvakantiecommissie is al een week op verkenning in Frankrijk geweest. Uniek en geheel vrijwillig wilden zij gaan afzien op een nog lege camping bij een te stil dorp. Gelukkig ontvingen we goeie berichten, de wijnproeverij staat al vast en met de stilte daar was het snel gedaan, dat kunnen we wel aan Joep, Driek en Anja overlaten.
campingfrankrijk

Aanstaande zondag gaan we de kou weerstaan in de Haspengouw waar we de bloesem zullen we zien en het Binkbier zal smaken. Hou het recht allemaal en draag met trots je nieuwe of oude shirtje en ben aardig voor je medeweggebruikers, dan kan onze hoofdsponsor ook trots blijven.

Groetjes Joyce

ALS het licht uit gaat

Geschreven door ALS het licht uit gaat op .

In samenwerking met diverse leden van WTC Café Wilhelmina organiseert een groep mountainbikers, W-ATB team Eindhoven de tweede editie van de benefiet avondtocht “ALS het licht uit gaat”
Deze tocht vindt plaats op zaterdag 28 oktober 2017. Starten tussen 19.30 uur en 20.30 uur. Het startgeld en eventuele donaties komen ten goede aan onderzoeksprojecten naar de oorzaak en oplossing van ALS.

De tocht

Deze tocht is geen gewone ATB tocht. De organisatie van de avondtocht probeert vooral op opmerkelijke plekken te komen. De start en finish is op de Atletiekbaan. Om vervolgens verder te gaan over de Karpendonkse plas, door de IJzeren man, Berenkuil, Wasven, Dommeldal, over de landerijen van een Bessenboer, het van Gogh pad, de Waterzuivering Eindhoven en over het terrein van Lunetzorg. Aansluitend is er een afterparty met DJ in de kantine van de atletiekbaan. De deelnemers krijgen daar een gesponsorde hamburger aangeboden.

OrigineelBerenkuil

Programma

Locatie: Sportpark De Hondsheuvels, J.C. Dirkxpad 1, 5631 BZ Eindhoven.
Start: tussen 19.30 uur en 20.30 uur.
Voorinschrijving: www.alshetlichtuitgaat.nl.

Inschrijven: vanaf 18.30 uur op Sportpark De Hondsheuvels.
Faciliteiten: bewaakte fietsenstalling, lockers, douches. Er is gelegenheid om de fiets af te spuiten.

Inschrijfgeld: €10,- elke extra donatie is welkom.

 

Informatie over het evenement lees je op www.alshetlichtuitgaat.nl
Met eventuele vragen kun je terecht bij de organisatie via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.