logo wtccw3

'Hete honden' bij De Ronde

Geschreven door Tanja op .

De Ronde stond altijd al bekend om z'n mooie routes en de fijne aankomst op het plein met live muziek en rondemissen. We hebben er sinds dit jaar een nieuwe 'USP' bij.... hotdogs. Niet alleen hebben we dit jaar ongeveer 550 fietsers verwelkomd op het plein; er gingen evenzoveel hotdogs de toonbank over. Goed om te zien dat het gewaardeerd werd. Ook het weer zat goed mee, dus .... een hele geslaagde dag!

DeRondeMokIk had in de aanloop van De Ronde nog een prijs uitgeloofd voor degene die goede beelden kan maken die we kunnen gebruiken bij de promotie. De hoofdprijs gaat naar 'ons Moniek', die heel wat filmpjes gemaakt heeft. En naar Koen, die o.a. de foto voor op de poster/flyer maakte. Voor beiden hebben we een mooie mok laten maken. Bedankt!

Dit jaar konden we niet toe met het op de automatische piloot aflopen van het draaiboek. Want er is een nieuwe hoofdsponsor, Hurkmans: nieuwe mogelijkheden voor De Ronde! Verder hadden we dit jaar ook een nieuwe routeplanner en twee commissieleden die een eindje gingen fietsen. Alle grote en kleine dingen die daarbij komen kijken, zijn supergoed opgevangen. Dat maakt het leuk om in ons cluppie zoiets te organiseren. Na 5 jaar vind ik het voor mezelf wel genoeg. Dus ik geef het stokje graag over aan iemand anders. Wie?

Tanja

Lijden in Leiden 25-26 mei 2019

Geschreven door Joyce op .

Leiden SchaapFrancien, Remco en Inge hadden de nodige voorbereidingen getroffen, proefgereden, spullen verzameld, tent opgezet en ontvangst geregeld. Inge had zelfs proef geslapen tussen de lege matjes. Zaterdag 25 mei vertrokken we om 8.00 uur met een groepje van 12 wielrenners vanaf het plein richting Leiden. Droog en een beetje fris, dus ideaal fietsweer. Zo rond half 12 hadden we onze eerste pauze in Poederoijen.

Daarna reden we door een verrassend nat natuurgebied bij de Biesbosch. Speciaal voor ons werd er een kudde schapen uitgelaten, fotomomentje voor Yvonne. Zo door naar Dordrecht, even foerage inslaan om met volle tassen op de waterbus te stappen die ons in een uurtje naar Rotterdam zou brengen. Ilse verliet ons in Ridderkerk om bij haar ouders aan te leggen. Wij mochten door en bij de Erasmusbrug uitstappen. Fietsend dwars door druk Rotterdam om richting Den Haag en Katwijk te gaan. De zee moesten we toch echt even zien voordat het echte “Lijden” kon beginnen. Yvonne, Twan en Alex durfden het aan de zee in te gaan maar verder dan een teendip kwamen ze niet.

Vervolgens slingerden we in slakkengangetje door Leiden richting de camping. Francien deed haar best te gidsen maar al die herrie op de klinkerwegen en een biertje in het vooruitzicht deden onze aandacht aardig verslappen. Maar best indrukwekkend zo’n oude binnenstad voor ons als Eindhovenaren. Op de camping werden we warm onthaald door Inge, Remco en Anja die de duinen al eerder voor gezien hielden. Opgefrist gingen we al wandelend naar Malle Jan voor een goeie maaltijd. De afterparty in Leiden werd vooral voor Wim afzien in een Dixie maar dat was dan ook het enige echte “lijden”.

Op zondag, na een verrassend goeie nachtrust, had Inge voor een geweldig ontbijt gezorgd, veuls te veul maar wel lekker. De tent werd met zorg afgestoft de Vér die ’s avonds laat nog was aangehaakt. Gezamenlijk de boel ingepakt en de aanhanger werd weer gevuld, die kon zo met Inge mee terug. Rond 10 uur konden we vertrekken, de korte route, maar 125 km. Deze ging wederom door een prachtig landschap met veel water en smalle weggetjes. In Schoonhoven hebben we pauze gehouden in een bijzonder oud gebouw. De toiletbeleving moest je wel even op sokken doen, wilde je weer veilig beneden komen. Daarna de Lek over met de veerpond om uiteindelijk in Heusden echt te lunchen. Eenmaal weer op vertrouwde grond ging het gemiddelde omhoog zodat we om 17.00 uur alweer op “ons” plein zaten, niks geleden, terugkijkend op een geweldig geslaagd weekend.

Onze dank is groot.

Bekijk hier het fotoalbum (eerst inloggen)

Clubvakantie Lamastre 22 juli t/m 27 juli 2018 Frankrijk.

Geschreven door Joyce op .

Zo, dat was even fijn binnenkomen op de camping Retourtour alsof ze ons al kenden, er waren er al meer van de club. Natuurlijk hadden we in de meivakantie een kleine verkenning gedaan. Toen was het er best koud voor de tijd van het jaar maar nu werden we helemaal blij van alle schaduw van de oude platanen.
De vakantiecommissie Leon&Liesbeth hadden flink voorwerk gedaan, de mannenbeker stond al opgepoetst bij Leon op tafel en even later bij de buren Geer&Vér ook de gepoetste dames versie. Ja,ja daar gingen we het weer allemaal voor doen.
Zaterdagavond werd onder het genot van een wijntje het programma uit de doeken gedaan er zouden de nodige uitdagingen zijn en niet alleen op de fiets.

WTC Cafe Wilhelmina 26 7 2018 site

Slotfeest 4 november 2017

Geschreven door Joyce op .

Gaat WTC Café Wilhelmina naar de maan?

cupcakesDat vonden wij van de jubileumcommissie een mooie dubbelzinnige vraag met een vette knipoog richting toekomst en naar de gemiddelde leeftijd binnen de club. Dat Bert en Elsa aan een heuse cursus bij de ntfu meedoen met als titel “besturen met een visie” zorgt dan weer voor een serieuze blik op de weg, vooral bij hen. Gelukkig wist onze voorzitter een mooie brug te slaan naar het heden #metoo en alle relaties die daar uit voortgekomen zijn binnen onze club. We omarmen het massaal leek het wel. Er werd om gelachen, er is niet geslagen, wel gedronken, geen paparazzi gezien, maar wel een fotograaf, Leon, feilloos werden we weer vast gelegd. Over een paar jaar zien we of de speciaal voor de gelegenheid gemaakte “space” 40cupcakes” gewerkt hebben.

ToekomstNa de prijzenregen die gedomineerd werd door Yvonne onze rookie, kondigde Bert een extern adviseur aan financieel expert met een toekomstvisie, Marcel Harmsen.
Verwarring, glazige blikken, wie was die man die dat zomaar durfde en hij kwam niet eens uit Brabant, gvd wat was dit nou weer, ging ie nog zingen ook wist ie namen en rugnummers te noemen, driedubbele contributie voor te stellen, tjezus… gelukkig, het bleek een act. Na een aantal doodsbedreigingen aan zijn brookie ging Marcel toch de uitdaging aan om ons met verve zijn blog met de titel “wielrenners, flikker op!” voor te dragen. Dat zijn vader bij Gazelle heeft gewerkt maakte meteen weer veel goed. Ja ook in de toekomst moeten we kritisch naar onszelf durven blijven kijken MeToo. Carnavals minnend clubje als we zijn wist Marcel ons met een polonaise helemaal los te krijgen zodat er tot in de late uurtjes geswingd kon worden met DJ Peter met dank aan FrankvdN lidnr 15 onze immer vrolijke hoofdsponsor.

›De jubileumcommissie is opgeheven (tja, ik zit hier met 2 helmen op) we hebben er een mooi seizoen van weten te maken samen met de hele club. Nu op naar het volgend jubileum 45 jaar (saffier) en/of 50 jaar (goud). Vrijwilligers mogen zich nu al bij mij melden. En wie weet over 10 jaar idd dan de stekker er uit of juist erin…welke maan? Ground control to Major Tanja?

Groet Joyce

foto’s na de inlog